יקבים ואלכוהול מגזין החוויה הישראלית

הבירה החדשה של ארץ הקודש

שפע של מבשלות בירה קטנות צצו בשנים האחרונות בארץ ומציעות איכות גבוהה, מנעד טעמים לא שגרתי ולפעמים גם סיור שכולו חוויה משכרת
מאת: אורלי גנוסר   |   08.12.2011
טרנד בירות הבוטיק פרץ לחיינו בסערה, לפני שנים ספורות, והתחיל לטפס בפופולריות. מי שחשב שהוא זמני (כמו שאנחנו מדינה של טרנדים חולפים), והספיד אותו בטרם עת – התבדה. מלאכת בישול הבירה הביתית שהחלה לפני 6,000 שנה חזרה למיינסטרים, השתבחה והתרחבה, וחובביה הם הזוכים והנהנים העיקריים. כן ירבו.
אל תופעת מבשלי הבירה הביתיים נחשפתי דווקא מחבר קרוב. לפני כשלוש שנים, הוא סיפר לנו בגאווה גדולה שהוא מבשל בירה. אחרי שהגבות שהורמו שבו למקומן, קיבלנו גם הסבר מרתק על חבורה קטנה שבראה את הרעיון ומאז הם נפגשים מדי שלושה שבועות ומבשלים ביחד ליין טרי של בירה טובה. כשחקרתי מנין הידע, הסתבר שלכל שותף תפקיד בתהליך, ואחד מהם היה ממונה על אוטוסטרדת המידע. הוא הביא חומר קריאה, הסברים תיאורטיים ורעיונות יישומיים והם יצאו לדרך. במסגרת הניסוי והטעייה, הם פצחו בעמל וטורח, אבל טעמו ושפכו. עם הזמן והניסיון שנצבר, ניקזו את הטעויות החוצה, מיקדו צרכים וריכזו תוצאות. סשן רדף סשן ובעקבות התמדה ונחישות באה גם ההצלחה לביקור. עד היום ממשיכה החבורה באדיקות בטקס התלת-שבועי, ובכל ביקור אנחנו זוכים לטעימה של בירה צוננת שלא דומה לשום דבר אחר.
 

בירה עושים באהבה

את מסלול המכשולים הזה עובר כל מבשל בירה מתחיל, ואלה שלא הרימו ידיים מנקדים בגאווה את ארצנו הקטנטונת ומציעים בירות בטעמים מיוחדים. המבשלות הקטנות שצצו במרחב משלבות חדשנות טכנולוגית לצד שימוש בשיטות מסורתיות נגועות בטאץ' אישי-אנושי שנוטל מהבירה את טעמה התעשייתי ומעניק לה את טעם האהבה. חומרי הגלם הבסיסיים זהים, אבל תהליך התסיסה טבעי ואין שימוש במשמרים וחומרים כימיים שמאריכים את חיי המדף של המוצר. זו הסיבה שהכמויות הנרקחות בדודים קטנות ומדודות, שחיי המדף קצרים יחסית, שלא ניתן למצוא אותן בכל מקום, וכמובן שמחירן גבוה יותר. אבל האיכות בלתי מתפשרת, מנעד הטעמים לא שגרתי והחוויה – משכרת.
בירה היא משקה בריא ביסודו המושתת על לתת (המופק משעורה) פרחי כשותית ושמרים. הלתת בדרגות קלייה שונות תורם את הגוון אבל גם את הבסיס הביולוגי לתהליך, הכשותית מעניקה מרירות וארומה והשמרים אחראים על התסיסה אבל גם על האבחנה בין שני סוגי בירה עיקריים: שמרי לאגר יוצרים בירה טיפוסית ושמרי אייל מעניקים לה טעם עשיר יותר. מינוני הלתת, דרגת הקלייה וערבוב הסוגים משחקים תפקיד מרכזי בתהליך הייצור של בירה בטעמים ולרוב נמצא בירה בהירה, בינונית – אדמונית וכהה. כל העסק הזה רק נראה מסובך והוא לא, משום שכבר לפני 6,000 שנה החלו לייצר בירה, ולא תאמינו – זה קרה כאן במזרח התיכון. מאז החכמנו והשתכללנו ובירה הפכה למשקה נפוץ. יתרונותיה הבריאותיים הוכחו ולחסרונותיה האלכוהוליים המשכרים נדרשת בסך הכל מודעות, כי כדאי לשתות ובכיף ולא לשכוח מהו הגבול.
 

סיורי בירה במבשלות

כדי לעמוד על קנקנה של בירה מקומית איכותית הרחיקו כמה מהמבשלות לכת, והן מאפשרות ביקור מלווה בהסבר על תהליך ההפקה. "בירה מלכה" בקיבוץ יחיעם היא דוגמה למבשלה נועזת. מלבד סיור מודרך הכולל טעימות, הקים בעליה אסף לביא שעקר מתל אביב ליישוב כליל הסמוך, בר המגיש במרפסת יפהפייה בירה וארוחות קלות. הנוף של נחל יחיעם המוריק הוא תפאורה מושלמת לשוס של המקום - קבלות שבת בימי שישי אחה"צ מלוות באוכל ומוזיקה. המרחב הצפוני שופע מבשלות בירה בוטיק בעבודת יד ובהן "מבשלת הגולן" בקצרין, "באטרפליי" בפארק התעשייה דלתון, מבשלת הגליל בקיבוץ מורן ועוד. אנשי הבירה של מרחב יואב יהודה שבמרכז, מציעים מדי שנה בפסטיבל האוכל האזורי יריד בירה משלהם המשלב סיפורים וטעימות, מוזיקה ופאן פאן פאן... גם לדרום הגיעה בשורת הבירה עם "אייסיס" בנגב המערבי ובירה "נגב" בקריית גת.
אהבת את הכתבה? שתף את חבריך ברשתות החברתיות
        
יקבים ואלכוהול החוויה הישראלית
פסטיבל היין ה-16 במטה יהודה, נמשך על פני 4 שבועות, של חגיגת יין ובילויים, עם מיטב היינות של יקבי האזור. בשבוע הקרוב- 25-31/10 - יקיימו... פסטיבל היין ה-16 במטה יהודה
כבר ידוע עד כמה הגליל המערבי מציע עושר תרבותי וקולינארי בכל קשת הטעמים, והפעם... היקבים הייחודיים והמובילים של הגליל המערבי יקבים בגליל המערבי
חגיגה סוחפת של טעמים ביקבי רקנאטי דוכני טעימת יינות, סיורים מודרכים ביקב מוסיקה ומפגש עם יינני היקב חגיגה ביקבי רקאנטי
מגוון יקבים איכותיים בגליל המערבי מזמינים אתכם לסיורים וטעימות לרגל ט"ו בשבט. לחיים! ט
ג'ונו, סוג של אנוטקה בצפון תל אביב, היא פינת חמד קטנה ואינטימית למי שמחפש קצת איטליה בעיר הגדולה איטליה בכיכר מילאנו
מזה עשור ענף היין מתייצב ומתמצב והופך להיות חלק מהתרבות הישראלית, מהנוף הגיאוגרפי ומאתרי התיירות המשובצים בו – ענף בצמיחה יין לאורך כל הדרך

מלונות 5 כוכבים דה לקס בגליל

מלונות בוטיק בגליל

צימרים יוקרתיים בגליל

צימרים רומנטיים בגליל

צימרים רומנטיים בגליל

צימרים למשפחות בגליל

וילות בגליל

חדרי אירוח בקיבוצים בגליל

אכסניות וביה"ס שדה בגליל

תחת כיפת השמיים בגליל

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות
מועדון חברים
רוצה לקבל את הניוזלטר המרהיב של ישראל טרוולר - החוויה הישראלית?
 
© כל הזכויות שמורות ל-israelTraveler תוכנה לצימרים   |   פרסמו אצלנו   |   צור קשר   |   אודות החברה  |   תנאי שימוש   |   מפת האתר